voor

 

Bespaar tijd en geld met onze TOPdesk-Outlook-synchronisatie!

Met de Outlook Room Booker, kortweg ORB, synchroniseren we bi-directioneel ruimteboekingen tussen Outlook (Exchange 365) en het reserveringenbeheer van TOPdesk!

De belangrijkste redenen om de ORB in te zetten:

  • Tijdsbesparing
    • Bij het maken, verplaatsen en annuleren van boekingen
    • Bij het verplaatsen en annuleren van gekoppelde diensten
  • Voorkomen van “no shows”
  • Voorkomen van dubbele boekingen
  • Bi-directioneel synchroniseren met ruimtereservering-schermpjes (of andere Audio Visuele middelen)
  • Bi-directioneel synchroniseren van Teams-vergaderingen (Microsoft Teams Rooms)
 

De ORB synchroniseert boekingen van ruimtes met personen inclusief eventueel gekoppelde diensten. De connectie tussen Outlook en TOPdesk wordt gelegd via ons platform Qixium.

Het aan elkaar knopen van beide tools gaat uiteraard niet met één druk op de knop. TOPdesk en Exchange hebben namelijk belangrijke verschillen. Daarnaast kijken wij verder dan alleen de technische connectie!

Zo kijken we o.a. met verschillende stakeholders naar werkwijzen, processen en Exchange-instellingen. We houden uiteraard rekening met aanvullende systemen zoals Teams Room Devices en ruimtereservering-schermen. Om te zorgen dat klanten de ORB zelfstandig kunnen aanpassen en beheren, is er ook voldoende aandacht voor training en beheer.

We streven met de ORB naar gemak voor organisatoren van ruimteboekingen. Dit betekent dat de organisator zoveel mogelijk in één applicatie boekt, verplaatst en annuleert. In de praktijk zien we dat het merendeel van de boekingen gestart wordt in Outlook.

Ben je benieuwd hoe de ORB ook jouw organisatie kan helpen om meer grip te krijgen op ruimteboekingen of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via sales@scope4mation.com.

Voor meer informatie over onze ondersteuning, diensten en informatiebeveiliging, bezoek onze informatiepagina. Voor de ORB-informatiebeveiliging, ga naar het document ORB IB Aanvulling.

Bij de ORB is het erg belangrijk om de juiste keuze te maken voor 1 of 2 weg synchronisatie. Ons advies is om primair van 1-weg synchronisatie van Outlook naar TOPdesk uit te gaan.  Met de ORB synchroniseer je boekingen tussen Outlook en TOPdesk. De ORB kunnen we op verschillende manier inrichten. We hebben dit voor je op een rij gezet!