voor

 

 

On- & Offboarding processen eenvoudig zelf onder
controle met TOPdesk Wijzigingsbeheer!

 

Met de IDU Proces Module stroomlijnen en automatiseren we IDU-processen (instroom-, doorstroom- en uitstroomprocessen) en leggen alles vast in het wijzigingsbeheer van TOPdesk. Zowel de uitgifte als inname van rechten en permissies (IAM) en de bedrijfsmiddelen (assets) zoals laptops, toegangspassen en smartphones, worden geregeld met onze IDU-module.

De belangrijkste redenen om de IDU Proces Module in te zetten:

  • Blije nieuwe medewerkers en leidinggevenden; alles is op tijd geregeld op de eerste werkdag zonder administratieve rompslomp voor de leidinggevenden.
  • Geen verlies van hardware; alles wat ingeleverd moet worden ligt vast in TOPdesk
  • Toename van security; accounts worden op tijd gedeactiveerd en er zijn geen softwarelicenties meer in gebruik bij medewerkers die uit dienst zijn gegaan
  • Minder handmatig werk; activiteiten worden geautomatiseerd zoals het aanmaken van accounts en koppelen aan rechtengroepen
  • Vergroting efficiëntie en minder fouten door koppelingen te leggen tussen verschillende applicaties zoals HR-applicaties (AFAS, Youforce, Motion, HR2day), Microsoft Entra (Azure), TOPdesk en allerlei andere applicaties zoals Intune en SCCM.
  • Tijdsbesparing; geen dubbel werk en geen pingpong-effect tussen afdelingen. Ondersteunende afdelingen gaan beter met elkaar samenwerken
  • Beter inzicht; in de status van IDU-processen en meer interactie met leidinggevenden via onze formulierenmodule en de Selfservice Portal van TOPdesk.
 

Elke organisatie heeft te maken met IDU-processen. Deze processen zijn vaak niet optimaal geregeld waardoor ze veel tijd en overleg kosten tussen ondersteunende afdelingen. Vaak is er geen afdeling eindverantwoordelijk, er wordt onvoldoende samengewerkt en er worden fouten gemaakt omdat alles dubbel ingevoerd wordt in verschillende systemen die niet gekoppeld zijn.

Het resultaat is dat een nieuwe medewerker op de eerste dag niet alle bedrijfsmiddelen heeft ontvangen en niet in kan loggen op het netwerk of bepaalde applicaties. De nieuwe medewerker heeft hierdoor geen goede eerste indruk van zijn nieuwe werkgever.

De IDU Proces Module, in combinatie met TOPdesk, zorgt ervoor dat zowel in-, door- als uitstroom optimaal worden geregeld. Via ons platform Qixium knopen we verschillende applicaties aan elkaar. Hierdoor worden fouten en dubbel werk voorkomen en kunnen we bepaalde zaken automatiseren zoals het aanmaken van accounts in Azure AD of local AD.

Elk IDU-proces start normaal gesproken bij de HR-applicatie. Relevante gegevens zoals naam, functie en indienstdatum worden vanuit de HR-applicatie naar ons platform Qixium gestuurd. In Qixium liggen actie- en activiteitenmatrices vast, gebaseerd op functieprofielen. Ook wijzigingsactiviteiten van TOPdesk zijn in Qixium ingelezen.

Qixium combineert alle informatie en zorgt dat er automatisch en op het juiste moment een wijzing wordt aangemaakt en met het juiste aantal activiteiten wordt gestart in TOPdesk. Het is mogelijk dat een wijziging pas kan gestart wordt nadat een leidinggevende heeft geaccordeerd en eventueel nog heeft wijzigingen heeft aangebracht. Deze stap is optioneel en kan via onze formulierenmodule worden toegevoegd.

Een aantal activiteiten kan door het Qixium-platform automatisch worden uitgevoerd en gesloten in TOPdesk. Als bepaalde data later in het proces pas bekend wordt, bijvoorbeeld mobiel telefoonnummer, dan kan Qixium deze informatie indien gewenst naar de HR-applicatie schrijven en koppelen aan de juiste persoon.

Door alle informatie over IDU-processen vast te leggen in het wijzigingsbeheer van TOPdesk, is er één centraal punt voor de registratie van de ISO 27001 informatiebeveiliging. Bij een audit kun je in TOPdesk eenvoudig overzichten en detailinformatie beschikbaar stellen aan de auditor.

Ben je benieuwd hoe de IDU Proces Module ook jouw organisatie kan helpen om meer grip te krijgen op IDU-processen of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via sales@scope4mation.com.

Scope4mation levert diensten om je te ontzorgen bij de implementatie van onze oplossingen. Dat geldt zowel voor ondersteuning bij technische vraagstukken als bij procesondersteuning voor projecten waar grotere veranderingen aan de orde zijn. We helpen en begeleiden jullie graag! Voor meer informatie over onze diensten en procesondersteuning en informatiebeveiliging, bezoek onze informatiepagina.

We geven je graag een introductie van de IDU Proces Module voor TOPdesk!

In deze video demonstreren we een instroom, doorstroom en uitstroom scenario. Speelt IDU bij jouw organisatie en heb je nog vragen? Laat het gerust weten! De IDU Proces Module voor TOPdesk is schaalbaar, flexibel en goed aan te passen op al jouw/jullie wensen! 

De video is met geluid, vergeet niet je audio aan te zetten!

 

TIP: Wanneer je tijdens het afspelen op het icoon met de 4 pijltjes klikt, wordt deze in volledig scherm afgespeeld.

We hebben alle informatie op een rijtje gezet. Klik op een tabblad om hier meer informatie over te krijgen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan even contact op! 

We automatiseren graag en we hebben op een rijtje gezet wat we zoal kunnen koppelen met TOPdesk. Je kan een tegel aanklikken, dan geven we je hier meer informatie over! Dit zijn niet alle mogelijkheden! We breiden het graag voor je uit!  

We doen ons best alles te beschrijven en je te informeren over alle mogelijkheden. Staat je applicatie hier niet bij, doorzoek gerust even de site, er staat wellicht wat tussen!